Donderdagmiddag was het dan eindelijk zover. Het boek ‘Waarom Wethouder’ is onder zeer grote belangstelling gepresenteerd in de prachtige historische trouwzaal van het stadhuis te Zwolle. Er moesten veel stoelen bijgezet worden om alle belangstellenden een plaats te geven. Onder leiding van Ronald Hünneman, verbonden aan Staatshuys, werd het een zeer geslaagde presentatie. Liesbeth Grijsen, wethouder te Deventer, Mattias Gijsbertsen, wethouder te Groningen, én Henk Jan Meijer, burgemeester van de gemeente Zwolle en oud wethouder in Den Haag, werden uitgedaagd om hun persoonlijke ervaringen van hun wethouderschap te delen met alle aanwezigen.
Nadat Ben Keizers, directeur Staatshuys en uitgever van dit boek, had toegelicht op welke wijze ‘Waarom Wethouder’ tot stand is gekomen, mocht hij het eerste exemplaar uitreiken aan Martin Knol. Dit ging gepaard met de nodige complimenten voor de auteur, die met de publicatie van dit boek iets heel moois tot stand heeft gebracht. Daarna was het de beurt aan Martin Knol om zijn boek uit te reiken aan Liesbeth Grijsen, Mattias Gijsbertsen en Henk Jan Meijer.
Verrassend en zeer plezierig was de aanwezigheid van de kersverse partijvoorzitter van de Partij van de Arbeid én oud wethouder van de gemeente Zwolle, Nelleke Vedelaar. Zij heeft Martin Knol 7 jaar geleden opgevolgd als wethouder te Zwolle. Hun samenwerking heeft tot een hechte vriendschap geleid, wat bleek uit de warme woorden van Nelleke Vedelaar aan het adres van Martin Knol.
Na het bijzondere dankwoord van de auteur zelf, werd deze middag op informele en feestelijke wijze afgesloten. Velen gingen huiswaarts met dit bijzonder boek.
Wilt u het boek bestellen? Klik op bestelpagina en u ontvangt het boek binnen enkele dagen.

Foto’s: @EdKoekkoek