Vandaag heeft het college van Almelo een bezoek gebracht aan het Staatshuys. Na aankomst sprak niet alleen eigenaar Ben Keizers de gasten toe. Ook Thorbecke deed van zich horen en had zelfs een persoonlijke mededeling voor de aanwezigen uit Twente. Na de koffie en een rondleiding door het geboortehuis van Thorbecke nam Roelf van Biessum de gasten mee in enkele actuele ontwikkelingen ten aanzien van de zorg en de rol die wij, volgens het gedachtegoed van Thorbecke, zien weggelegd voor de burger in zijn relatie met de overheid. Er ontstond een levendige discussie wat het beeld bevestigt dat dit onderwerp veel bestuurders bezig houdt.
Vervolgens hield Walter Bak een presentatie over de ‘oude’ wereld van de sociale werkvoorziening. Een geheel andere kijk op de realisatie van maatschappelijke doelen waar (commerciële) partners in de samenleving een rol in spelen en waar hij mooie successen mee heeft geboekt.
Na de lunch was er voldoende ruimte om met elkaar over verschillende onderwerpen van gedachten te wisselen en kreeg dit bezoek ook een informeel karakter. Aan het begin van de middag werd het college opgehaald door wethouder René de Heer van de gemeente Zwolle die zorgde voor een aanvullend programma in de stad Zwolle.
Wij zijn enthousiast over dit bezoek en aan de hand van de verschillende reacties hebben we op kunnen maken dat de collegeleden uit Almelo dat ook waren. Wij zien ze graag nog een keer terug in het Staatshuys of in het prachtige gemeentehuis van Almelo.