Onze ambassadeur Martin Knol heeft Staatshuys tijdens de ‘Future Green City’ op een waardige wijze vertegenwoordigd. In een mooie samenwerking tussen Staatshuys, Atelier Waarden’van het Land en stichting De Buitenmakelaar is aan de bezoekers getoond op welke wijze kinderen, natuur en overheid samen tot mooie dingen in staat kunnen zijn. Mits zij elkaars belangen respecteren en bereid zijn om eens op een andere wijze tot prachtige oplossingen te komen.
Janneke Eigeman vertelde over de realisatie van het boek ’50 dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde’ en waarom dat voor kinderen zo belangrijk is.
Directeur Ton Dueffhues van Atelier Waarden Van Het Land legt de link met Waarden die van belang zijn om de natuur in de meest brede zin van het woord hierin te betrekken. Dat speelt met name in dorpen, wijken en stadsranden.
Martin Knol maakt de verbinding met de overheid die nodig is om deze projecten gerealiseerd te krijgen, waarbij het gaat om de bereidheid bij die (lokale) overheid om er op een andere wijze naar te kijken en medebestuurders hierin mee te krijgen.

We kunnen terugkijken op een mooi initiatief tijdens een goed bezocht evenement.