Vrijdag 31 oktober is er een Open Huis georganiseerd speciaal om de relaties in de gelegenheid te stellen kennis te maken met Staatshuys. Dit was noodzakelijk omdat tijdens de officiële opening op donderdag de beschikbare ruimte te klein was. Met veel enthousiasme en trots leidt Ben Keizers de vele bezoekers rond. Hij vertelt niet alleen over de prachtige oude details van het pand, maar ook over de mogelijkheden en toepassingen die zo kenmerkend en van toegevoegde waarde zijn voor de gasten die gebruik maken van Staatshuys. Door op een slimme wijze een ipad of notebook te gebruiken kan er bijvoorbeeld papierloos worden vergaderd. De 3D animatie, waarin Thorbecke tot leven komt in zijn geboortehuis en de aanwezigen toespreekt, zorgt voor een speciale ervaring.

’s Avonds zijn de buren uitgenodigd om Staatshuys ook eens van binnen te zien. In een ongedwongen en zeer gezellige sfeer is er een goed contact tot stand gekomen met de omwonenden. Voorzichtig is al gesproken over een buurtfeest.

Zaterdag 1 november vond er een reünie plaats van Keizers. Vele collega’s en oud-collega’s troffen elkaar na jaren weer eens en gezien de enthousiaste reacties van de aanwezigen zeker voor herhaling vatbaar.

Tot slot was het, wederom onder het genot van een hapje en drankje, op zondag 2 november de beurt aan familie, vrienden en bekenden van Ben Keizers. Zij hebben de mogelijkheid om dit bijzondere pand te bezichtigen niet voorbij laten gaan.

Het waren zeer bijzondere, geslaagde en gezellige dagen.