STAATSHUYS bestaat alweer 5 jaar! Wat is er veel gebeurd sinds de officiële opening op 30 oktober 2014. Toenmalig Commissaris van de Koning van Overijssel, Ank Bijleveld, samen met – de ondertussen oud-burgemeester van Zwolle – Henk-Jan Meijer, verzorgden de openingshandeling, waardoor het geboortehuis van Thorbecke aan een volgend hoofdstuk in zijn eeuwen oude bestaan begon en een nieuwe bestemming kreeg: hét inspiratiecentrum voor overheid & samenleving!
De afgelopen 5 jaar mochten wij duizenden gasten ontvangen en hebben wij talrijke bestuurders mogen ondersteunen. Staatshuys heeft het boek ‘Waarom Wethouder’ van Martin Knol uitgegeven. Veel interessante sprekers met landelijke bekendheid hebben gebruik gemaakt van dit historische pand en bijzondere setting. Verschillende onderwijsinstellingen gebruiken het niet alleen voor workshops of trainingen, maar bieden ook Masterclass opleidingen aan voor managers/directies.
De Stichting Grondwetcampagne 2023 is er opgericht, een nieuw buste van Thorbecke onthuld en ons pand was te bezichtigen tijdens de Open Monumentendagen. Kortom: veel te veel om op te noemen.

Hieronder treft u een aantal foto’s aan van de vele bijzondere gebeurtenissen die in deze periode hebben plaatsgevonden in Staatshuys.