Het is bijna zover! Het boek ‘Waarom wethouder’ van Martin Knol wordt op donderdag 16 november op een bijzondere wijze gepresenteerd in het stadhuis van Zwolle.
Het boek is gebaseerd op zijn eigen ervaringen en hij heeft ongeveer 45 collega’s gesproken om hun ervaringen mee te nemen. Martin is 15 jaar wethouder geweest in de gemeenten Deventer en Zwolle. Na zijn afscheid vond hij het jammer om niets met deze ervaring te doen. Hij zag steeds vaker wethouders (onnodig) in de problemen komen. In de vorige raadsperiode is maar liefst 40 % van alle wethouders vroegtijdig afgehaakt. Tijdens de huidige periode gaat het al om bijna 350 wethouders!
Martin wil met zijn boek wethouders beter voorbereiden en hiermee een bijdrage leveren aan een stabiel openbaar bestuur. Er is geen opleiding ‘wethouder.’ Er wordt verwacht dat je er in een keer staat als je gekozen wordt in het dagelijkse bestuur van de gemeente.
Staatshuys is uitgever van dit boek en gevestigd in het geboortehuis van Thorbecke. Vanuit deze locatie willen wij de verbinding tussen de overheid (de wethouder) en samenleving versterken. De uitgave van het boek van Martin past helemaal in deze filosofie.
Alleen tijdens de bijeenkomst is het boek te koop voor de speciale prijs van € 15,00. Daarna is het boek verkrijgbaar via www.staatshuys.nl én bij de boekhandel.