Staatshuys is vanaf 2 juni weer beschikbaar en u bent van harte welkom! De afgelopen periode is het geboortehuis van Thorbecke voorzien van een nieuwe, frisse verflaag, hebben de glazenwassers en schoonmakers hun werk gedaan en staan wij weer graag voor u klaar!
Uiteraard respecteren wij alle veiligheids- en gezondheidsvoorschriften zodat u op een verantwoorde manier weer gebruik kunt maken van onze unieke locatie. Daarbij geldt natuurlijk de 1,5 meter onderlinge afstand die wij met onze zaalopstelling kunnen garanderen. Dat betekent dat wij vanaf volgende week maximaal 11 deelnemers per bijeenkomst kunnen ontvangen.

Misschien heeft u gebruik gemaakt van digitale voorzieningen als alternatief voor een fysieke bijeenkomst en dat was natuurlijk een leuke, tijdelijke oplossing. Maar blijft dat ook zo? Door de ervaringen van de afgelopen weken is er volop discussie ontstaan over de voor-en nadelen en vooral het gemis van fysieke ontmoetingen.

Zo schrijft bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden op haar website:

‘Raadsleden vinden het digitaal vergaderen ‘niet ideaal’. Zij missen de fysieke vergaderingen waarin meer debat en interactie tussen raadsleden plaatsvindt. Bovendien vinden zij het digitale vergadersysteem niet toekomstbestendig. Wanneer raden binnenkort terug gaan naar fysieke vergaderingen is het belangrijk dat raadsleden die dat niet kunnen, niet durven of niet willen toch hun rol als raadslid goed kunnen blijven vervullen. Voor het bewaken van de gelijkheid van het politieke speelveld is het verbod op een hybride vergadering van groot belang.’

Ongetwijfeld zijn er verschillende argumenten voor én tegen dit standpunt te bedenken. Onze ervaring is, dat fysieke ontmoetingen er écht toe doen en een toegevoegde waarde hebben, ongeacht het doel van uw bijeenkomst.
En als dat ook nog eens kan op een hele bijzondere locatie, in een exclusieve setting, bent u in Staatshuys van harte welkom. Ons pand is van alle gemakken voorzien, ook op cateringgebied kunnen wij u optimaal van dienst zijn. Wacht niet langer en neem contact met ons op en vraag naar beschikbaarheid en mogelijkheden.