Ik houd me bezig met het uitdenken van systematische oplossingen en het geven van innovatieve impulsen rondom gebruik en techniek van waardeketens en systemen die dit faciliteren. Ik ben in staat andere mensen hierin mee te nemen en te bewegen.
Tijdens mijn studie heb ik een eerste spin-off bedrijf van de Universiteit Twente gestart. Op dit moment betrokken bij diverse startups en gevestigde bedrijven en organisaties om te ondersteunen bij innovatie, investerings-en ontwikkel vraagstukken die maatschappelijk relevant zijn.

Vanaf het eerste uur heb ik betrokken mogen zijn bij het ontwerp, concept en inrichting vanuit innovatie en technisch perspectief van het Staatshuys.
De overheid werkt veel vanuit oude principes. Als gevolg daarvan wordt veel gestuurd op uitgangspunten die niet meer van deze tijd zijn. Door anders te kijken vanuit het perspectief van innovatie ontstaan nieuwe mogelijkheden. Thorbecke 2.0 is voor mij het doorbreken van patronen en het omkeren van het denken. Alles is te creëren, mits je het benodigde gezichtspunt daarvoor kunt aannemen.

De oude wereld moet gekoppeld worden aan de nieuwe wereld. Je hebt mensen nodig die nieuwe verbindingen creëren en laten zien wat er allemaal wel kan. Ik hoop vanuit het Staatshuys hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

Michel Veenhuis