Studiegroep Openbaar Bestuur

De studiegroep Openbaar Bestuur heeft één van haar laatste bijeenkomsten gehouden op een historische locatie. Namelijk het geboortehuis van Johan Rudolph Thorbecke aan de Thorbeckegracht te Zwolle. In opdracht van minister Ronald Plasterk, namens het kabinet, werkt de studiegroep aan een rapport waarin zij aanbevelingen doet om het functioneren en de inrichting van het openbaar bestuur te verbeteren. En dat is nu juist wat ook Thorbecke zo belangrijk vond. Daarom vinden wij het heel bijzonder dat zij gekozen hebben voor onze, voor dit doel, zeer passende locatie.
Er is in Staatshuys de laatste hand gelegd aan het rapport, waarna het kan worden aangeboden aan de ministerraad. De ministerraad zal het rapport vervolgens voorleggen aan de beide Kamers der Staten Generaal.

Naast burgemeester Henk Jan Meijer van de gemeente Zwolle waren talrijke bestuurders van verschillende ministeries aanwezig.
De bevindingen van de studiegroep kunt u hier nalezen.

Zoekt u ook een bijzondere locatie voor uw bijeenkomst? Ons telefoonnummer en emailadres vindt u op onze contactpagina en laat u verrassen!

Het fotomoment natuurlijk samen met een tevreden toekijkende Thorbecke