TV uitzending over Thorbecke

De TV uitzending over Thorbecke met beelden vanuit Staatshuys was te zien op NPO 2. In oktober jongstleden was Staatshuys één van de opname locaties voor de 7-delige geschiedenisserie ‘De strijd om het Binnenhof’. Lees hier het eerder gepubliceerde artikel hierover op deze website.
In deze serie gaat het over politieke leiders die een cruciale rol hebben gespeeld in de historie van onze democratie. Van vrijdag 8 januari tot en met 19 februari was de NTR gestart met de wekelijkse uitzending van deze serie.  Wij kunnen deze serie van harte aanbevelen, het is een mooie inkijk in de wijze waarop deze leiders geleefd hebben en wat zij voor Nederland hebben betekend. De presentatie is in handen van Wouke van Scherrenburg. Zij was jarenlang politiek verslaggever op en rond het Binnenhof.

Afgelopen vrijdag kwam Thorbecke uitgebreid aan bod! Hierin kwamen verschillende deskundigen aan het woord. Zij beschreven de grote invloed die Thorbecke heeft gehad op onze samenleving en de wijze waarop dat tot stand is gekomen. Hieruit bleek eens te meer dat Thorbecke gerekend mag worden tot een van de grootste en meest invloedrijke staatsmannen die ons land gekend heeft.

De uitzending over Thorbecke, met daarin opnames van het pand én beelden van Prof. dr. Remieg Aerts in het geboortehuis van Thorbecke, kunt u terugkijken via de website van de NTR.